nieuw platform voor ondernemers die willen groeien: NLGroeit

Nlgroeit, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken, de Kamer van Koophandel en NLevator, vormt een fundament waar ondernemers informatie kunnen vinden over groeien, succesvolle voorbeelden, waar men vragen kan stellen, waar advies wordt gegeven en waar praktische tools worden aangereikt. Het is de plek waar groeiondernemers elkaar en de coaches en mentoren kunnen vinden. Nlgroeit inspireert en activeert Nederlandse ondernemers om sneller te groeien en het faciliteert hen om die groei ook te kunnen verwezenlijken.

Bezoek hier het nieuwe platform www.nlgroeit.nl

Accountancyvanmorgen.nl: Eerste Kamer neemt Wetsvoorstel elektronisch deponeren jaarrekening aan

Een hamerstuk was het. Het wetsvoorstel elektronisch deponeren van bescheiden in het handelsregister is nu ook door de Eerste Kamer aangenomen.

Op 26 november nam de Tweede Kamer het wetsvoorstel aan dat rechtspersonen verplicht om hun jaarrekeningen uitsluitend via SBR te deponeren. Dinsdag heeft ook de Eerste Kamer het voorstel als hamerstuk afgedaan.

De verplichting om jaarrekeningen uitsluitend via SBR te deponeren geldt voor kleine rechtspersonen, 98% van de deponeringsplichtige rechtspersonen, vanaf het boekjaar 2016. Voor middelgrote rechtspersonen geldt dit vanaf boekjaar 2017. Grote rechtspersonen moeten voldoen aan de meest uitgebreide wettelijke voorschriften. Daarom geldt voor hen een langere overgangsperiode en gaat de verplichting in het boekjaar 2019 in.

http://www.accountancyvanmorgen.nl/Nieuws/detail/wetsvoorstel-elektronisch-deponeren-jaarrekening-door-eerste-kamer-aangenomen

kredietpaspoort-logo-small